Utflyttad norrbottning 50 +
med smak för vida vyer

Fascinationen för det skånska, det annorlunda, finns kvar trots att jag har bott 25 år i Skåne. Jag har visserligen rötter i östra Skåne men växte upp i Norrbotten. Kiruna, Piteå och Skelleftetrakten räknar jag som ”hemma”.

Men här i trakten av Österlen och Linderödsåsen ser jag långt fler vilda djur än i norra Norrland. Här finns vackra, intagande miljöer som smala sträddor (gator) i fiskelägena (där man förresten bor på t ex Baskemölla, inte i), bokskogar, hus med halmtak, kor och får överallt, tallskogar där det växer gräs i stället för lingonris, och exotiska ekoxar, lövgrodor, näktergalar och allehanda andra djur.

Sommaren 2014 innebär premiär för mina guidade vandringar. Förhoppningsvis är du en av mina medvandrare! Jag pratar svenska och engelska.

Jag försörjer mig som frilansjournalist och kan därför lite grann om mycket. Lite djur, en aning natur, lite kulturmiljö. Jag hoppas att du delar med dig om du har specialkunskaper. Tillsammans kan vi lära oss mer och förstå vår omgivning.

Men fokus är på vandringen! På de där benen som vill gå och gå, på våra medvandrare och på ögonen som vill se nya och vackra saker.

Mitt djur- och naturintresse har alltid funnits där. Det började väl redan i Kiruna, där man liksom bor mitt i naturen.

Sedan var vi ett gäng tonåringar från Piteå som klövjade (hundarna bar s k klövjeväskor) i fjällen med våra hundar, en eller två veckor med glada vänner och tystnad.

Och nu, i mogen ålder (50+), lockar hundarna ut mig på välbehövliga promenader, korta som långa. En aning artros i höfter och knä hindrar inte, tvärtom. Det gäller att hålla igång.

Mina vandringar platsar inte bland hårda uthållighetstest, men de är desto mysigare, skönare, uppfriskande och, förhoppningsvis, trevliga!

Du måste acceptera hundar, eftersom min lilla Jack Russelblandras kommer att följa med. Hundar är välkomna på dagtid – om de uppför sig väl och om vi kan komma överens om nattlogi, vandringarna med mera. Kontakta mig! anna.persson@peh.se eller 0708 42 43 48
och läs mer om att ta med dig hund under Vandringar.

Välkomna

 •  

  Vandra på Österlen

  Anna Persson
  Mamöllavägen 110
  297 95 Degeberga
  Sweden

  Mobil: +46 (0)708424348
  E-mail: anna.persson@peh.se

   

 •  

   

 •